Veertien bronzen International Awards uitgereikt

12 maart 2020

Donderdag 12 maart kregen veertien leerlingen van De Meergronden een bronzen International Award medaille uitgereikt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst waarbij ouders en genodigden aanwezig waren presenteerden de Award kandidaten één van de doelen waaraan ze gewerkt hebben. Alle deelnemers hebben gewerkt aan drie doelen op de volgende gebieden; individueel talent, sportief talent en vrijwilligerswerk. Bovendien moeten alle kandidaten een expeditie organiseren en uitvoeren. Zij hebben gedurende drie tot zes maanden per doel één uur per week aan deze doelen gewerkt. Tijdens de avond van de uitreiking heeft iedere kandidaat een presentatie gegeven van één van zijn of haar doelen.

Zo heeft Aras Ivanauskas vertelt over het behalen van een plaats in het Nederlandse jeugd rugby team (sportief doel). Sem van Geene (inmiddels ex-leerling van school en verhuist naar Zeeland) is gefascineerd door het getal Pi (de verhouding tussen de omtrek en de straal van een cirkel weergegeven in een getal 3,14….en een oneindige reeks van cijfers). Sem had zich ten doel gesteld zoveel mogelijk cijfers achter de komma te leren is nu in staat de eerste driehonderd vlot op te noemen. Tijdens de presentatie deed hij dat jonglerend met jongleer stokken. Sadé Bendt heeft in haar presentatie life op het podium laten zien dat ze de eerste beginselen van pianospelen onder de knie heeft gekregen met een pianostuk van Bach. Thomas Docter vertelde hoe hij als vrijwilliger de groepen zeeverkenners heeft leren zeilen op het Gooimeer. En Alisha Balhari liet in een videoclip zien hoe de loopexpeditie in de bossen rond Austerlitz is verlopen.

Alles met elkaar een boeiende avond met veertien uiteenlopende presentaties. De kandidaten kregen na afloop hun certificaat en medaille uitgereikt. Hiermee is het totaal aantal medailles dat in de geschiedenis van de Award op De Meergronden is uitgereikt gekomen op 149. Daarvan zijn er 103 bronzen medailles, 37 zilveren medailles en 9 keer een gouden medaille. Uit deze bronzen groep zijn er leerlingen die zich hebben aangemeld en door gaan met zilver. Verder is er dit schooljaar weer een nieuwe lichting van twintig leerlingen die gestart zijn met brons. Daarnaast zijn er drie leerlingen bezig met goud. We hopen volgend schooljaar weer een uitreiking te kunnen verzorgen met verschillende kleuren van medailles. Meer informatie over de International Award is te vinden op www.award.nl
 

Maarten Massink

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT