Vwo 4 doet een “Rondje Cultuur” in Amsterdam

14 juni 2017

Op 7 juni organiseerde de vakgroep Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV) zoals ieder jaar, de excursie Rondje Cultuur in Amsterdam. Verdeeld in vier groepen, liepen de leerlingen uit vwo 4 verschillende kunstroutes, waarbij steeds vier culturele activiteiten werden gevolgd. Een vol programma dus!

Ook nu weer vonden leerlingen het heel bijzonder om het atelier van een kunstenaar te bezoeken. Aan de hand van foto’s en maquettes vertelde Peter van der Heijden over de vele kunstwerken die hij in de loop der jaren heeft gemaakt.

Twee andere groepen namen die ochtend eerst een kijkje achter de schermen van het prachtige theater Tuschinski, waarbij alle geheimen over de lichtkoepels, de wonderlijke Moorse en Japanse kamer en de dikke handgeknoopte tapijten werden onthuld. Toen Casper uit V4T een prachtige vleugel in de VIP-room zag staan nam hij zijn kans waar om een stukje voor ons te spelen!

Groep vier begon de Cultuurdag met een bezoek aan het Paleis op de Dam, dat daarna ook door de overige groepen werd bewonderd. De helft van V4A vergaapte zich ’s middags aan het immense toneel van de Stopera, waar de gigantische décors voor het Nationale Ballet en de Nederlandse Opera door middel van ingenieuze luchtkussens verplaatst kunnen worden.

Een andere groep bezocht het Tropenmuseum, waar in een rondleiding door de tentoonstelling Body Art alles geleerd werd over lichaamsversieringen in de breedste zin van het woord: van make-up en tatoeages tot onderhuidse implantaten en chirurgische veranderingen. Dwars door de tijd en culturen heen. En ondertussen ging een aantal leerlingen van V4T naar museum de Hermitage om daar met de elite van de Gouden (zeventiende) eeuw te chatten. Want dat kan tegenwoordig dus allemaal…

Aan het einde van de middag ontmoetten de vier groepen elkaar weer om onderuitgezakt met een drankje en bak popcorn in Pathé de Munt The Pirates of the Caribbean 5 te bekijken. Even genieten zonder te hoeven nadenken. Dat bleek een schot in de roos na een lange dag vol kunst en cultuur.

Iedereen was het erover eens: het was een leuke, onderhoudende èn ontspannen dag, hoe druk het programma ook mocht zijn.

CKV docent Karin Söhngen

  
 

Casper op de vleugel in Tuschinski  

 

                                                                                                                             

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT