Zonnige editie scholieren triathlon 2019

12 september 2019

De scholieren triathlon vond dit jaar plaats op donderdag 12 september. De triathlon werd gehouden op een deel van het officiële parcours van Challenge Almere. Er deden maar liefst 22 leerlingen van De Meergronden mee, afkomstig uit alle niveaus en leerjaren. 
Om 10:15 uur verzamelde de groep leerlingen zich op het Esplanade plein, om vervolgens gezamenlijk hun startnummer op te halen, fietsen te stallen en zich klaar te maken voor de start.
Om 12 uur klonk het startschot en gingen de in totaal 800 deelnemers, uit heel Nederland en zelfs daarbuiten, verspreid het water in. Er moest eerst 380 meter worden gezwommen om vervolgens nog 18 kilometer te fietsen en 4,2 km hard te lopen.
De mooie weersomstandigheden zorgden ervoor dat er veel toeschouwers op de been waren om de leerlingen aan te moedigen.
Helaas moest Dani Borggreve de wedstrijd vroegtijdig verlaten wegens een lekke band, nadat hij notabene als een van de eersten het water was uitgestapt. Ook Jamie-lynn Raschat was genoodzaakt de wedstrijd te staken tijdens het looponderdeel. Tom Egberts wist de snelste tijd neer te zetten en eindigde binnen het uur op een schitterende 20e plaats overall en werd zelfs 6e in zijn categorie jongens >16. Niva Schalkwijk werd 14e in de categorie meisjes onder de 16 en Steven Koenis wist de 17e plek te bemachtigen bij de jongens jonger dan 16 jaar.
De overige leerlingen kwamen ook met mooie tijden alsmede een trots en voldaan gevoel de finish over.

   
Ook LO docent Jasper deed mee met onze leerlingen

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en zijn trots op iedereen zijn prestatie. Dit jaar alweer 5 leerlingen meer dan het afgelopen jaar, hopelijk op naar de 30 leerlingen in 2020.

Uitslagen zijn te vinden op de website van de Challenge Almere-Amsterdam

 

De vakgroep LO

 

TERUG NAAR NIEUWS OVERZICHT