Olympic Moves – The School Final

Op vrijdag 10 juni vertrokken wij met 36 leerlingen en de gehele vakgroep LO richting Papendal voor de finale van Olympic Moves. Dit toernooi zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor scholen.

Vanuit De Meergronden deden wij mee met Atletiek, Veldloop en Ultimate Frisbee. Na een officiële opening vertrok iedereen naar zijn of haar eigen sport.

Jongens en meiden onderbouw hadden atletiek op Papendal, de bovenbouw teams vertrokken naar Ede, veldloop liepen door de bossen van Papendal en het ultimate frisbee bleef op het terrein van de opening.

Atletiek:

De meiden klas 1-2 waren met een bijna nieuw team naar de finale gekomen en wat hebben de meiden het goed gedaan! Ze begonnen met de 80m sprint, hierbij zaten ze aardig in de middenmoot. Vervolgens gingen ze verder naar vortexwerpen. Isa gooide hier ruim over de 40m heen. De rest van de meiden gooide ruim over de 20m. Het verspringen was echt het onderdeel voor Jinte, met een 3m92 kwam zij echt net te kort voor de 4m maar wel een hele mooie sprong. Zarayda was bij het kogelstoten echt een aanwinst voor het team, met een mooie stoot ruim over de 9m. Afsluitend met de 4×80 waarbij Kim, Jinte, Zarayda en Ilana een tijd liepen van 48,08.

De jongens klas 1-2 hadden echt een top dag. Na een geweldige start bij het verspringen waarbij Mourihno en Gui over de 5 meter sprongen hadden de jongens klas 1-2 echt de spirit te pakken. Vervolgens het kogelstoten waarbij Christopher ruim over de 13m stootte. Na een korte pauze gingen de jongens door naar het sprinten. Gui en Mourihno wisten de 80m onder de 11 seconden te sprinten. Het 4e onderdeel, het vortex werpen was echt het onderdeel voor onze jongens. Alle 5 de jongens ruim over de 30m en sommige zelfs over de 40m.

Als laatste was de estafette aan de beurt. Mourihno, Christiaan, Christopher en Gui brachten het stokje in een tijd van 42,83 over de finish.

De bovenbouw teams van de meiden gingen in Ede de strijd aan.

De meiden klas 3-4 hadden echt enorm goede tegenstanders in de finale. De resultaten waren er echter niet minder om. Ze begonnen met het kogelstoten wat niet zo heel erg goed ging, maar de meiden herstelde zich heel erg goed. De 100m sprint was een pittige afstand, maar Freda liep hier een hele mooie tijd van 15.03. Het volgende onderdeel was vortex werpen. Dit was het onderdeel waar Dewi in uitblonk, met een prachtige afstand van 37,07 pakte zij hiermee de 3e plaats. De meiden gingen na een korte pauze door naar het verspringen, het uitkomen en de aanloop was voor sommige nog wel even wennen maar Kayneisha wist hier een hele mooie sprong van 3m80 uit te halen. Afsluitend de 4×100 die gelopen werd door Kayneisha, Freda, Carisha en Dewi in een prachtige tijd van 1.00.79.

De jongens klas 3-4 hadden echt een paar goede resultaten. Het eerste onderdeel was verspringen,  allen wisten ruim over de 4 meter te komen. Dit was een super start voor ze!

Jorros kreeg daar echt een boost van want bij het kogelstoten pakte hij de winst met een afstand van 10m80. Na een korte pauze door naar de 100m sprint. Dit was echt het onderdeel voor Toine. Hij liep de 100m onder de 13 seconden en dat is echt wel snel. Na de sprint gingen ze door naar het vortex werpen. Dit was het onderdeel voor Kamiel en Jorros, beide jongens gooide over de 50m (half voetbal veld). Na zo veel mooie prestaties bleef alleen nog de estafette over. Toine, Jorros, Kamiel en Mohammad zorgde voor een prachtige tijd van 51,39.

De resultaten:

Jongens klas 1-2 NEDERLANDS KAMPIOEN

Meiden klas 1-2 5e van Nederland

Jongens klas 3-4 3e van Nederland

Meiden klas 3-4 7e van Nederland

Veldloop:

Bij de veldloop stonden twee jongens teams in de finale.

Team klas 2, bestaande uit Aaron, Senna, Ruben en Mohamed, gingen als eerste van start. Helaas kreeg Mohamed een DQ achter zijn naam i.v.m afsnijden en werd het teamklassement niet meegeteld. De jongens liepen een afstand van ongeveer 3200 meter.

Het schoolteam jongens, Daniel, Rijk, Tariq en James liepen een afstand van 3700 meter. De concurrentie was ontzettend groot maar met een mooie twaalfde plek in het teamklassement waren ze heel tevreden.

Ultimate Frisbee:

Met een enthousiast team van 8 spelers (Karlijn, Anneroos, Mark, Job , Stijn, Mikail, Baylan, Lucas) was dit ons debuut op het frisbeetoernooi. Omdat we ons rechtstreeks geplaatst hadden voor de finale was het spannend welk niveau we zouden tegenkomen. In de eerste wedstrijd verloren we weliswaar maar het was een spannende wedstrijd tegen wat later bleek de kampioen van vorig jaar. Dat gaf hoop op een goed toernooi. We speelde vijf wedstrijden. Met een mooie vijfde plaats kijken we terug op een geslaagd Nederlands scholenkampioenschap. Heel interessant is dat er gespeeld wordt zonder scheidsrechter en dat na de wedstrijd de spelers met de tegenstander de wedstrijd kort evalueren door het geven van tips en tops en ‘the spirit of the game’. Volgend jaar gaan we ons nog meer voorbereiden met dit team zeker nu we weten wat we ongeveer kunnen verwachten. 

LO docent Dana Gunther