Online open dag een succes!

Zaterdag 13 februari was de eerste online Open Dag in de geschiedenis van De Meergronden. Natuurlijk heeft bijna iedereen even moeten slikken dat alles online was en dat we dit jaar de dynamiek op school moesten missen. Ook voor nieuwe leerlingen en hun ouders was dit niet de allerbeste manier om de school te leren kennen, maar wel het beste wat er nu mogelijk is. 

Terwijl het buiten prachtig schaatsweer was kwamen toch nog meer dan 100 kinderen uit groep 7 en 8 met hun ouders online. Bijna iedereen heeft meegedaan aan de online speurtocht en er waren natuurlijk weer veel presentaties over alle niveaus op onze school. Ook ouders uit de ouderraad zaten online klaar voor een gesprekje met toekomstige ouders. En op school gingen Meergronden leerlingen en docenten achter de camera in gesprek met kinderen van de basisscholen. 

FIlmpjes blijven online 
We hebben gehoord dat veel bezoekers vonden dat ze een goed beeld hebben gekregen van de school en dat ze het leuk vonden om op onze website rond te kijken. De filmpjes over de school blijven daarom allemaal online staan op de groep 7/8 webpagina.  

Kennismakingsmiddag ook online 
Drie keer hebben we geprobeerd om een kennismakingsmiddag voor groep 7 en 8 fysiek op school te organiseren. De sfeer van De Meergronden ervaar je toch het beste als je bij ons op school bent. Maar ook deze middag hebben we uiteindelijk op 17 februari online gehouden voor zo’n 250 leerlingen. We hopen dat weer veel kinderen gaan kiezen voor De Meergronden. Het is elk jaar weer spannend hoeveel eersteklassers we in augustus mogen verwelkomen. Maar onze school heeft heel veel te bieden en de toekomst ziet er goed uit. 

We hopen wel volgend jaar weer onze bruisende open dagen op school te kunnen organiseren. 

Taarten 
Aan het eind van de open dag bracht Henk Mathlener (meester Henk) persoonlijk een aantal taarten rond voor de winnaars van de speurtocht en de tekenwedstrijd. Op de foto zien we twee winnaars, Ezdien en Lotte, die bij de voordeur worden verrast. Ze hebben genoten van De Meergronden taart! 

Delen: