Op excursie naar Aken met havo/ vwo 2e klassen

Op woensdag 14 december zijn we met alle 2e klas havo/ vwo leerlingen naar Aken geweest.
We zijn iets te laat vertrokken, de reden: de docenten Duits waren vorige week op excursie naar Düsseldorf gegaan en stonden nu op hetzelfde vertrekpunt te wachten maar…geen bus. Die stond op een ander vertrekpunt met de leerlingen al klaar voor de start! 😊 

Na wat fileleed kwamen we iets voor 11:30 in Aachen aan. De leerlingen zijn druk geweest met een “Schnitzeljagd” (speurtocht) langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Ondertussen deden ze hun best om hierover in het Duits te vertellen én om zoveel mogelijk leuke beelden te maken voor hun fotocollage! Met wat speurwerk hebben de meeste leerlingen onder meer de Aachener Dom, de Elisenbrunnen en het Rathaus gevonden.

Natuurlijk is ook de Weihnachtmarkt niet overgeslagen. Wat is er veel gegeten! Verder was de DM-drogerie een absolute hotspot; de Kosmetikartikel zijn daar namelijk zo lekker goedkoop!

Rond 15:00 uur zat iedereen weer in de bus en we waren om 18:15 uur weer terug in Almere zodat we ruim op tijd terug waren voor de WK wedstrijd Marokko-Argentinië!

Delen: