Aanmelden

Wat leuk dat u en uw kind enthousiast zijn over onze school! En dat hij of zij volgend jaar graag bij ons op school wil komen. Daarvoor moet u uw kind natuurlijk aanmelden. Het is echter zo dat het aanmelden van leerlingen voor het voortgezet onderwijs sinds dit schooljaar is veranderd.

Doordat Almere groeit, groeit ook het aantal brugklasleerlingen. Soms melden te veel leerlingen zich aan op een school, waardoor de school al die leerlingen niet kan plaatsen. Deze leerlingen moeten dan op het laatste moment een andere school kiezen. En dat willen we natuurlijk graag voorkomen.

Top 3
Daarom vragen we om, samen met uw kind een top 3 van favoriete VO-scholen te maken.
Uiterlijk 1 maart 2023 geven jullie deze top 3 door via een aanmeldformulier op de website www.digidoor.nl.
Dit formulier is vanaf 1 januari 2023 beschikbaar. De inloggegevens voor digidoor ontvangt u van de basisschool van uw kind.

Wij verwachten dat het aantal leerlingen dat zich komend jaar op De Meergronden zal aanmelden ongeveer gelijk is als het aantal plekken dat we hebben. We verwachten dus dat we niet hoeven te loten.

Begin april ontvangt u informatie waarin staat op welke school uw kind geplaatst is.

Meer informatie over aanmelden
Voor meer informatie over het aanmelden voor klas 1 verwijzen wij u naar de website van KiesjeschoolinAlmere.nl. Daar vindt u alle verdere informatie, een animatiefilm en een overzicht van de veel gestelde vragen.

Verhuist u naar Almere? En wilt u uw kind aanmelden voor klas 1? In dit document leest u hoe het werkt.

Aanmelden leerling klas 2 t/m 6
Hiervoor kunt u onderstaand formulier downloaden:

Aanmeldingsformulier leerjaar 2-6, schooljaar 2023-2024

U kunt het formulier samen met een kopie paspoort/ID-kaart van de leerling en het definitieve adviesformulier van de basisschool op diverse manieren bij ons aanleveren:

Per mail: u vult het formulier digitaal in, u print het om te ondertekenen, scant het en mailt het naar info@meergronden.asg.nl

Inleveren: u print het formulier, u vult het in en levert het in bij het Servicepoint op school op de Marktgracht 65 in Almere-Haven

Per post: u print het formulier, u vult het in en stuurt het op naar:

OSG De Meergronden
Postbus 73
1300 AB Almere

Bekijk ons inschrijvingsbeleid