Paarse Vrijdag op De Meergronden, iedereen zichzelf!

Op 11 december was het Paarse Vrijdag, een initiatief van COC Nederland om te vieren dat iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht je seksuele voorkeur of je genderidentiteit.  

De weken voorafgaand zijn wij met een groep leerlingen druk bezig geweest om ons voor te bereiden op Paarse Vrijdag. Hiervoor hing in aanloop tot Paarse Vrijdag de regenboogvlag al buiten sinds Coming Out Day (11 oktober), en was er een vitrine versierd in de hal, waar steeds te zien was hoeveel dagen nog tot Paarse Vrijdag. Ook maakten leerlingen een mentorles over Paarse Vrijdag, waarin verschillende werkvormen aan bod kwamen om het onderwerp van gender- en seksuele diversiteit te besprek in de klas.  

Op Paarse Vrijdag zelf was de school paars gemaakt door paarse versieringen, posters, een regenboogzebrapad (een ‘gaybrapad) en alle whiteboards in de lokalen waren met paarse bordstiften versierd. De leerlingen die ’s ochtends binnen kwamen, konden er niet om heen: bij de ingang werden paarse mondkapjes en paarse armbandjes uitgedeeld, en je kon ook je haar paars laten spuiten.  

In de grote pauze heeft onze rector Huub Paarse Vrijdag officieel geopend, bij het ‘fotohart’ in de aula. De leerlingen die bij hem op de foto stonden hebben Huub toen aan de tand gevoeld in een interview over zijn visie op Paarse Vrijdag op de Meergronden.

Al met al een zeer geslaagde paarse dag!  

Liefs namens alle paarse helden die hebben meegeholpen en de vakgroep maatschappijleer Ruby Laws, Karin Scheermeijer en Marleen Tatalas

Onze rector Huub Nelis werd geïnterviewd over Paarse Vrijdag door Lina, Caithlyn, Lindsay en Roumijsa.

Delen: