Paarse vrijdag op De Meergronden

De tweede vrijdag van december is het Paarse Vrijdag, een dag waarop scholieren hun solidariteit kunnen tonen met lhbt’ers door paars te dragen. Op De Meergronden wordt Paarse Vrijdag al een aantal jaar georganiseerd door onze maatschappijleer docenten en hun leerlingen, dit jaar grootser dan ooit!

Meerdere leerlingen uit verschillende klassen droegen paarse truien, shirts, hoofdbanden en men kon ook een paars mondkapje dragen die vanuit school werd uitgedeeld. In de aula was er een hoek waarbij leerlingen in de pauze langs konden komen om hun nagels te lakken of een selfmade armbandje te kunnen krijgen, alles georganiseerd door het ‘Paarse Vrijdag’ team die daarnaast ook allemaal versieringen en decoraties hebben geplaatst door de hele school.

Naast de paarse uitstralingen was er ook een bijzondere gast gekomen tijdens de grote pauze, namelijk: Heisa Jynx! Heisa is een drag queen en tegelijkertijd ook een DJ! Op deze Paarse Vrijdag mocht Heisa DJ’en in de aula waar veel leerlingen aanwezig waren voor het feest. Het was een enorme sensatie.

Video en tekst Arend Stam, V6T
Foto’s Mariska Borer

Delen: