Paarse woensdag op De Meergronden, verslag door de leerlingredactie

Op De Meergronden vinden wij het belangrijk dat je jezelf kan zijn en dat je respect hebt voor jezelf en voor een ander. Daarom doen wij al jaren mee met Paarse Vrijdag, een initiatief van COC Nederland om te vieren dat iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht je seksuele voorkeur of je genderidentiteit.  

Alleen dit jaar was er op Paarse Vrijdag een studiedag voor het personeel gepland, hierdoor werd het een Paarse Woensdag. Een fantastisch team van Meergronden leerlingen en docenten maatschappijleer hebben deze dag met elkaar georganiseerd. Voorafgaand aan deze dag is het onderwerp gender- en seksuele diversiteit besproken in de mentorlessen. Op de dag zelf kwamen leerlingen in het Paars verkleed, werden we in de hal ontvangen door grote paarse ballonbogen en was er in de aula van alles te doen in de pauze. Paarse nagels lakken, Paarse pannenkoeken en popcakes eten, rainbow armbandjes werden uitgedeeld, alles gemaakt door Meergronden leerlingen.

Meergronden reporter Don Diallo was erbij en doet verslag:
Woensdag 7 december was het Paarse Woensdag op De Meergronden, onze redactie verslaggever Don was die woensdag in de aula om te interviewen. Dit was het resultaat: We zijn vandaag in de aula waar het heel druk is iedereen loopt rond en er wordt eten uitgedeeld. Hier hebben we paarse pannenkoeken, Yummie!!! En bami, lekker!!!

Interview met Lillith
Ik sta hier vandaag met Lillith.
“Lillith wat vind jij belangrijk aan paarse vrijdag/woensdag”: ik vind het belangrijk want we zijn hier allemaal om te vieren dat het legaal is om bijvoorbeeld queer te zijn en om te laten zien dat we iedereen accepteren.
“En wat hebben jullie voor vandaag gemaakt”: Wij hebben armbandjes gemaakt van wol en elk armbandje heeft de kleur van een andere pride flag. 

“Oke dankje wel”!

Zoals je op de foto’s ziet is iedereen heel positief over de paarse dag!

Geschreven door Don Diallo van de leerlingredactie, 2e klas vwo plus

Delen: