Projectweek Duurzaamheid voor klas 1 t/m 3 – van de leerlingredactie

In de week voor de voorjaarsvakantie vond er een projectweek plaats voor alle 1e, 2e en 3e klas leerlingen, met als thema duurzaamheid.

Milan van de leerlingredactie zit in klas 3 en doet verslag:
In de project week voor de vakantie hebben we het gehad over duurzaamheid. Wij begonnen op de maandag met lessen over duurzaamheid. Daarin kregen we uitleg over de thema’s, zoals bijvoorbeeld:

✳️ Voeding en natuur; welke invloed heeft de voedselproductie zoals wij die nu hebben op natuur en klimaat?

✳️ Wonen; hoe ga je om met energie, hoe kun je je huis verduurzamen?

✳️ Transport; welke transportmiddelen zijn het meest duurzaam?

✳️ Kleding; je kleding repareren, recyclen, aan anderen geven, wat kun je nog meer doen om de grote kledingconsumptie te verminderen?

Je kon rond deze thema’s een workshop kiezen, ik had de workshop Microplastics gekozen. Daarna hadden we op dinsdag de zelfgekozen workshop voor 2 uurtjes, dat was heel leerzaam. Op woensdag gingen we met alle 3e klassen van havo en vwo naar het Upcyclecentrum in Almere Haven. Hier hebben we van oude t-shirts andere dingen gemaakt zoals armbanden.

Op de donderdag gingen wij evalueren en op de vrijdag waren we vrij tenzij je toetsen moest in halen.

Milan, klas 3 havo- TTO

De andere leerjaren hebben ook allerlei activiteiten in het teken van duurzaamheid gedaan, zo hebben alle 1e klassen “geplogd” en daarbij de ongelofelijke hoeveelheid van 1135, 97 kilo vuil verzameld! Dit lag allemaal in het centrum van Almere Haven!

Wat is ploggen? Ploggen is een combinatie van de sport joggen en het Zweedse woord ‘plocka’, wat verzamelen of plukken betekent. Het doel is om tijdens jouw hardlooprondje het afval dat je onderweg tegenkomt op te ruimen. De term werd in 2016 voor het eerst gebruikt in Zweden.

Klas BG1E is de winnaar van het ploggen, daarna hebben de klassen MH1A en HV1U het ook super gedaan. Zij werden in de klas verwend met een heerlijke taart! Goed gedaan! De inwoners van Almere Haven centrum zijn heel blij met jullie!

Delen: