Reizenweek Barcelona: gezellig, indrukwekkend en zonnig!

Na een voorspoedige busreis, arriveerden we bij ons hostel. Eenmaal ingecheckt even douchen om daarna de beroemde Ramblas op te gaan. Daarna lekker gegeten bij restaurant Fresco in winkelcentrum Maremagnum aan de jachthaven en daarna nogmaals geshopt. Vervolgens met de metro terug en op naar een gezellige avond in het hostel.

Dinsdag kon de groep uitslapen. We hebben ’s ochtends rustig aan gedaan en in de buurt geluncht. Daarna vertrokken we met de bus richting Park Güell en de Sagrada Familia. Dit was erg indrukwekkend! Vervolgens hebben we met z’n allen lekker gegeten in een restaurant in het winkelcentrum Splau en daar hebben we ook gebowld. Dit was een zeer geslaagde activiteit waar het fanatisme van de leerlingen en de begeleiders naar boven kwam. Jasper als gymdocent kon hier natuurlijk niet verliezen, maar over de uitslag valt te twisten. Helaas geen VAR in de buurt ;).

Woensdagochtend met de bus richting de Montjuïc gereden, kabelbaantje omhoog en het kasteel bekeken boven op de berg. Daarna lopend weer naar beneden om via het Olympisch Stadion te gaan, alleen hadden we de verkeerde afslag genomen, het was zo wel korter naar beneden maar het Olympisch stadion hebben we gemist haha. Enige teleurstelling wel bij de leerlingen en collega’s maar het zonnetje brak door, dus toen was het weer goed.
Donderdagochtend alvast de koffers ingepakt en in de bagageruimte van het hostel gestald en dit ging verrassend goed, kamers waren schoon, alles zat weer in de koffers en we stonden allemaal op tijd beneden. 

Daarna met de metro richting Camp Nou (FC Barcelona Stadion) wat vooral de meeste jongens fantastisch vonden. De leerlingen hebben hier ook echt de tijd genomen om héél veel foto’s te maken.  ‘s Middags nog even wat vrije tijd om de laatste souvenirs te scoren en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. 

Enkele steekwoorden die deze reis definiëren: topgroep, hilarische uitspraken, de gehele groep mengde met elkaar, spelletjes, muziekbox, opbloeiende liefdes, selfiemarathon, mooiste juf van De Meergronden: Dana!, diagonaal de metro uit (Jasper), keten in de bus, vooral niet slapen!

Kortom, een zeer geslaagde week en we hebben nu al zin in volgend jaar! Alleen dan graag zonder de sneeuw op de terugweg in Frankrijk .
Een kanttekening, de Belgen hebben toch verloren van ons (deze is voor de groep).

Begeleiders reizenweek Dana Gunther (LO docent) en Eva Elizabeth (docent Nederlands)

Delen: