Reizenweek Parijs: een week om nooit te vergeten!

Parijs!

Een week om nooit meer te vergeten door Leonie van der Graaf-klas H4B

Reizenweek betekende deze keer Parijs als bestemming voor mij. Vanaf het moment dat ik de bus instapte voelde ik gelijk al de goede sfeer in onze groep en vanaf dat moment wist ik dat dit een week werd om nooit meer te vergeten. 
Parijs was voor mij ook een kans om mensen beter te leren kennen, om zo uiteindelijk met goede vriendschappen weer terug te komen in Nederland. Als ik er nu dan ook op terugkijk kan ik zeker zeggen dat ik veel hechter met mensen ben geworden en ook echte vriendschappen heb gesloten in Parijs. Kortom een kans die ik met twee handen heb aangepakt en uiteindelijk ook nog eens goed is uitgepakt! 
Ik had als eerste instantie Barcelona als eerste keus en Parijs als tweede keus, maar achteraf ben ik toch wel erg blij dat ik was ingedeeld bij de groep van Parijs.  Parijs is namelijk wel echt een hele mooie stad waar veel te beleven valt en waar je allerlei mooie bezichtigingen hebt die je kunt bekijken, wat wij met de groep uiteraard ook hebben gedaan die week. De bezichtigingen die mij het meest zijn bij gebleven zijn: Disneyland, Dôme des Invalides en Versailles.
Disney is mij goed bij gebleven, omdat we de hele dag in groepjes zelf het park mochten verkennen, ik daar veel heb gelachen met de meiden en het kortom dus een hele gezellige dag was. 
Ook Dôme des Invalides, oftewel het graf van Napoleon Bonaparte is mij goed bijgebleven. Dit komt vooral doordat het een indrukwekkend groot gebouw is, wat samen heel zijn graf vormt. Het is mij ook goed bij gebleven doordat ik een tijd geleden een onderzoek naar Napoleon Bonaparte heb gedaan en deze plek mij zoals je wel kunt raden dus erg interesseerde, aangezien het wel het graf is van Napoleon Bonaparte.
En natuurlijk is Versailles mij ook goed bijgebleven, want wat was dat een mooi en indrukwekkend paleis om te zien. De prachtige kamers, schilderingen op de muren en de extreem grote tuin van het paleis waren erg indrukwekkend om nu eens in het echte leven te kunnen zien.

Naast alle leuke dingen in Parijs was er toch wel een klein nadeel, namelijk de intense kou.. We waren namelijk het grootste gedeelte van de dag buiten om dingen te bezichtigingen iets wat ik normaal geen probleem vind, maar als het dan WATERKOUD is heb je een soms nog wat chagrijnige en zeurderige Leonie die het koud heeft en het liefst gewoon in bed onder een dikke deken ligt. 
Maar ondanks de kou af en toe heb ik wel oprecht een fantastische week gehad met de groep en zal ik de herinneringen die ik heb gemaakt in Parijs nooit vergeten!

Terugkijkend naar de reizenweek denk ik vooral aan de gezellige en gemoedelijke sfeer die er tussen de leerlingen en begeleiders was. Het was mooi om te zien dat er nieuwe vriendschappen tussen leerlingen gesloten werden. De pracht en praal van Parijs hebben we op diverse manieren gezien. Stil werden we allemaal door het prachtige gezang van de nonnen in de Sacre Coeur. Sommige leerlingen staken een kaarsje aan voor hun dierbaren. In Euro Disney gingen we helemaal los in de achtbaan!  Kortom, een druk programma, dat liep als een goed geoliede machine. Het afscheid van Parijs namen we op het hoogste punt, de Eiffeltoren. De reizenweek Parijs gaat bij ons in als een onvergetelijke reis!

Begeleider reizenweek Saskia Tjon A Joe (docent Nederlands)

Delen: