Schrijfster Maren Stoffels op bezoek!

Op 15 februari 2022 mochten wij schrijfster Maren Stoffels ontvangen in het Studiecentrum. Aan vier klassen heeft ze een heel leuke voorlichting gegeven. De leerlingen mocht haar ook vragen stellen. Per klas werd de leukste vraag beloond met een gesigneerd exemplaar van Fright Night.

We kijken terug op een leuke en interessante dag met een schrijver op school. Maren heeft veel over zichzelf en haar boeken verteld. Ook wist ze leerlingen te enthousiasmeren om zelf als een schrijver na te denken.

Over Maren Stoffels
Maren Stoffels wilde schrijver worden vanaf haar 9e, na het lezen van ‘spijt’ van Carry Slee. Toen ze thuis vertelde dat ze schrijver wilde worden raadde haar vader haar dat af. Hij had namelijk een hekel aan lezen en als zij schrijver zou worden, zou haar moeder hem verplichten alle boeken van haar te lezen. Nu is hij haar grootste fan en leest elk boek dat ze schrijft.

Sinds kort schrijft Maren ook jeugdthrillers. Dit is ze gaan doen omdat ze boeken wilde schrijven die ook voor jongens leuk zijn om te lezen. Dit heeft Maren veel succes opgeleverd. Haar thrillers worden inmiddels ook vertaald en verkocht in verschillende landen!

Goede vragen
De leerlingen waren goed voorbereid op het bezoek van Maren Stoffels. Ze hadden leuke, originele vragen bedacht:

  • Waar schrijf je je boeken?

Het liefst schrijf ik mijn boeken thuis. De plek is niet eens zo heel belangrijk. Wel is het belangrijk dat ik een paar dingen bij me heb :
– een kop thee
– veel eten. Ik eet altijd als ik schrijf, zo kan ik beter nadenken.
– een koptelefoon met muziek die past bij het verhaal.

  • Zou je zelf een personage uit je boek willen zijn?

Dan zou ik wel de dakloze jongen willen zijn uit ‘ik denk dat dit het einde is’. Het lijkt me heel fijn om hem voor één dag te zijn. Niet langer, want ik heb graag een dak boven mijn hoofd. Maar met niks en niemand rekening hoeven  houden lijkt me heel fijn.

  • Geef je een feest als je een boek af hebt?

Nee ik geef geen feest, hoewel ik dat eigenlijk wel zou moeten doen. Ik geef mezelf wel altijd twee weken rust als een boek af is. Ik moet even afkicken voor ik weer verder ga met een nieuw boek.

Delen: