Volleybaltoernooi record!

Donderdag 20 januari heeft een record aantal leerlingen deelgenomen aan het volleybaltoernooi binnen school vanaf klas twee. Misschien komt het door de lockdown dat leerlingen meer willen bewegen. Misschien komt het omdat volleybal steeds populairder wordt om te spelen. Of misschien beiden. Er is in de LO lessen, en soms ook in de pauzes of na school flink geoefend. Feit is dat er 28 teams waren ingeschreven. We hebben een maximum moeten stellen van 28 teams omdat we niet meer teams konden toelaten.

De teams werden naar sterkte ingedeeld in vier poules zodat ieder op zijn eigen niveau kon deelnemen met speregels aangepast aan het speelniveau. Op alle velden (totaal 14 ) werd er vier tegen vier gespeeld. Leerlingen speelden hun partijtjes door zelf de stand bij te houden en de regels te bewaken. Dat liep uitstekend en is een goede manier te leren spelend met elkaar om te gaan.

Dit jaar  willen we een traditie starten toernooiwinnaars te belonen met een medaille. De foto’s laten de winnende teams zien in het trotse bezit van hun medaille.

Dit schooljaar zullen door corona helaas niet alle toernooien tegen andere scholen door kunnen gaan. Jammer, want met volleybal hadden we absoluut veel leerlingen en teams hiervoor enthousiast kunnen maken.

Maarten Massink, LO docent

Delen: