5 dagen radio 1

Het radioprogramma 5 Dagen met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Rens Turk (NTR/Powned) komt van 6 t/m 10 juni live vanaf het schoolplein van scholengemeenschap De Meergronden in Almere. Dagelijks van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

Op donderdag 9 juni krijgt een groot deel van de eindexamenleerlingen de uitslag: geslaagd of gezakt? Deze groep middelbare scholieren kreeg tijdens de coronajaren veel maatregelen voor de kiezen. En ook docenten werden extra zwaar belast. Zal dit zijn weerslag hebben op de eindexamenresultaten? Welk effect hebben de coronamaatregelen gehad op de prestaties en de mentale gezondheid van de leerlingen? Hoe is het met de scholieren, en met hun docenten? En wordt er straks extra hard gefeest als de uitslagen binnen zijn? De gele bus van 5 Dagen staat de hele week op het schoolplein van OSG De Meergronden in Almere, waar gepraat wordt over typische middelbare school-zaken als die ene favoriete leraar, toekomstdromen en -plannen maar ook over de staat van het onderwijs en de mentale gezondheid van de eindexamenleerlingen na de coronajaren.

De interviews zijn hier terug te beluisteren

5 Dagen, dagelijks van 20.00 – 20.30 uur op NPO Radio 1 van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juni. Zie ook de website van 5 Dagen


Delen: