Onderwijs en activiteiten

Life Skills
De Meergronden is de oudste middelbare school van Almere waar we alle niveaus aanbieden. Op De Meergronden hebben we veel aandacht voor jouw ontwikkeling en de zogenaamde Life Skills: kritisch denken, slim samenwerken, presenteren en digitale communicatie.

De Meergronden is een school die luistert en kijkt naar de individuele leerling: waar liggen de mogelijkheden en wat heeft iemand nodig?  Hoe kunnen wij de ontwikkeling van leerlingen stimuleren en ondersteunen?

De school is verdeeld in drie kleinere units met drie verschillende programma’s (bbl/kbl, mavo/havo of havo/vwo). Zo kunnen alle leerlingen op hun eigen manier leren op een plek die het beste bij hen past.

Ons onderwijs
De Meergronden is een school voor iedereen. We hebben alle niveaus in huis van bbl tot vwo+. Doorstromen naar een hoger (of lager) niveau kan dus zonder van school te wisselen.

Op de mavo, havo en het vwo kan er gekozen worden voor tweetalig onderwijs (TTO), waarbij meer dan de helft van de vakken in het Engels worden gegeven. Wie hiervoor kiest, behaalt behalve een gewoon diploma ook een internationaal erkend certificaat voor Engels. Met vwo+ kan er een extra Cambridgecertificaat behaald worden.

Activiteiten
Elk jaar hebben we bijzondere projecten waarin de verschillende schoolvakken met elkaar samenwerken: van robotica, duurzaamheid en water, tot koken uit de wereldkeuken en een projectweek rond talentontwikkeling.

Internationalisering is een heel belangrijk thema op De Meergronden; we doen mee aan internationale programma’s en hebben veel uitwisselingen met scholen in andere landen. Zo kun je bij ons op school meedoen met de  International Award for Young People, een wereldwijd project.

Op onze school is veel aandacht voor cultuur, in de brugklas wordt het vak drama gegeven, we bieden kunst aan als examenvak en hebben elk jaar een eigen toneelproductie. Onze gymdocenten organiseren elke maand sporttoernooien (bv badminton, voetbal, softbal) en ook De Meergronden mini-triathlon.

De Meergronden toneelproductie