TTO in de bovenbouw

Een hoog niveau Engels

In de bovenbouw van havo vwo ga je op Exchange Week. Dan logeer je een week bij een gastgezin in het buitenland. De leerling waar je logeert komt daarna bij jou in Nederland. In mavo 4 ga je op TTO-reis naar Engeland, waar je een Engelse school bezoekt. Al die activiteiten komen in je TTO-portfolio.

Ook krijg je nog steeds extra Engels en blijf je projecten, gymlessen en een deel van de schoolexamenvakken in het Engels volgen. In de bovenbouw krijg je bijna alle vakken weer in het Nederlands, omdat het Centraal Schriftelijk Eindexamen ook in het Nederlands is. Het profielwerkstuk of World Schoolproject in je examenjaar maak je wel in het Engels.

Zo werk je toe naar het internationale certificaat. Voor havo/vwo is dat het Internationaal Baccalaureaat English (IB). Dit certificaat garandeert beheersing van het Engels op een hoog niveau. Colleges op een hogeschool of universiteit worden steeds vaker in het Engels gegeven. Met het TTO programma ben je dus goed voorbereid voor een vervolgstudie in binnen- en buitenland. Ook met het Anglia-certificaat dat je op de mavo voor Engels krijgt, kun je gemakkelijk doorstuderen aan een Engelstalige opleiding bij het ROC.