Reizen en excursies

Andere culturen
We bereiden onze leerlingen voor op een internationale en interculturele toekomst, zodat zij uitstekend in staat zijn samen te werken en samen te leven met mensen en organisaties uit andere culturen dan de Nederlandse. Daarom vinden we het belangrijk dat al onze leerlingen minstens een keer in hun schooltijd op De Meergronden een buitenlandse reis maken.

Discover the world
Er zijn uitwisselingen met scholen in andere landen, internationale stages en excursies. En laten we de reizenweek niet vergeten, voor veel leerlingen een onvergetelijk hoogtepunt van hun schooltijd. Zo krijg je een goede kijk op andere landen en andere mensen. Je bent je dan ook bewust van wie jij bent! We werken nauw samen met scholen in Engeland, Hongarije, Spanje, Italië, Finland, Turkije, Roemenië en Polen. We hebben zelfs een uitwisseling gehad met een topschool in Shanghai, China.
We breiden dat netwerk steeds weer uit en maken daarbij natuurlijk gebruik van de sociale media. Want via Instagram, Skype en Facebook kun je ook hier in Almere contact maken met een leerling aan de andere kant van de wereld.

Reizenweek Parijs

Excursies in Nederland
Daarnaast organiseren we veel excursies en uitstapjes, naar bijvoorbeeld musea, maar ook naar het Binnenhof in Den Haag voor een bezoek aan de Tweede Kamer of naar theater, dans- en muziekvoorstellingen.

Met de Kunstklas naar musea in Amsterdam