Erasmus projecten

Onder de naam Erasmus+ subsidieert de Europese Unie projecten die gericht zijn op het leren van elkaar, uitwisseling van leerlingen en docenten naar scholen in andere landen.

Wij zijn erg trots dat De Meergronden verbonden is aan Erasmus+ projecten die we op al onze niveaus in de school uitvoeren. Deze projecten richten zich vooral op de leerlingen van de tweetalige klassen, maar ook leerlingen uit de reguliere klassen worden bij projectonderdelen betrokken. Hieronder enkele voorbeelden van projecten waar onze leerlingen aan meegedaan hebben.

Project Enjoy the school
Vanuit je luie stoel googlen, even op Facebook met iemand kletsen uit China, de tv aanzetten en allerlei programma’s over de hele wereld kunnen zien. Het is al jaren niet meer vreemd. Maar de tv, het internet, de computer en het mobieltje zorgen er wel voor dat een gezonde levensstijl in de verdringing komt.

Dit project richt zich op het bevorderen van een gezonde levensstijl, het promoten van gezond en lokaal verbouwd voedsel, het betrekken van leerlingen en docenten bij deze onderwerpen en het tegengaan van vroegtijdig schoolverlaten door een lage motivatie en inzet onder leerlingen.
Voor wie: leerlingen uit het 2e en 3e leerjaar mavo/havo TTO.
Welke landen zijn betrokken: partnerscholen uit Finland, Hongarije, Italië, Spanje en Turkije.

Project Keep fit and be healthy
Dit project richt zich met name op gezond leven door middel van voldoende beweging, sporten en het maken van goede keuzes aangaande de voeding. Het samen sporten en uitwisselen van gezonde voeding en gezonde (nationale) gerechten staat hierbij centraal. Ook de bewustwording van voldoende beweging, sporten en gezond eten is een speerpunt in het project.
Voor wie: leerlingen uit het 2e en 3e leerjaar havo TTO.
Welke landen zijn betrokken: partnerscholen uit Roemenië en Tsjechië.

Meergronden in Roemenië – Keep fit and be healthy project