Hoe is het op De Meergronden

Persoonlijke coaches
De school is verdeeld in drie teams: beroepsgericht onderwijs, mavo/havo en havo/vwo. Wij noemen dat units. Deze units hebben in het gebouw hun eigen plek en hun eigen docententeam. Onze school lijkt groot maar in je eigen unit weet je snel je weg te vinden. Omdat onderbouwklassen twee jaar bij elkaar blijven, leer je de docenten goed kennen. Elke klas heeft één of twee mentoren, dit zijn je persoonlijke coaches. 

Een school voor iedereen!
De Meergronden is een school voor iedereen. We hebben op school alle niveaus van bbl tot vwo+.  Je kunt dus doorstromen naar een ander niveau zonder van school te wisselen. In de eerste klas begin je altijd in een klas met leerlingen van twee verschillende niveaus (bbl/kbl, mavo/havo of havo/vwo), zodat je rustig kan ontdekken wat het beste bij je past.

Kunst, Sport en Gezond
We besteden veel aandacht aan kunst en sport en houden van gezond! Zo krijg je bijvoorbeeld het vak drama, je kunt kunst als examenvak kiezen en we hebben elk jaar een eigen toneelproductie. Onze gymdocenten organiseren elke maand sporttoernooien en ook De Meergronden Mini-triathlon. Onze kantine is gezond en we hebben een groen schoolplein met sportplekken en moestuinen.

Les in het Engels? Dat kan!
Op De Meergronden kunnen mavo-, havo- en vwo-leerlingen kiezen voor les in het Nederlands of voor Tweetalig Onderwijs ( TTO).  Als je kiest voor TTO dan krijg je de helft van je vakken in het Engels. In het begin is het even wennen om geschiedenis of biologie in het Engels te krijgen maar al snel weet je niet anders en spreek je Engels met je hele mentorklas. Wie hiervoor kiest, krijgt behalve een ‘gewoon’ diploma ook nog een mooi internationaal erkend eindcertificaat voor Engels (IB, Cambridge, Anglia). Bij vwo+ krijg je het vak Global Perspectives, waarvoor je ook een extra Cambridge certificaat kunt halen.

Lees hier meer over TTO onderwijs