Almere on Stage, Kyan van de leerlingenredactie was erbij

Als voorbereiding van de vakkenpakketkeuze gaan leerlingen naar een beroepenfeest, dit heet Almere on Stage. Kyan zit in de leerlingenredactie en in de 2e klas van de mavo/havo unit. Hij heeft een stukje geschreven over zijn bezoek aan Almere on Stage.

Het begon weken van tevoren met een paar lessen over wat we wel en niet moeten doen en uitleg wat er gaat gebeuren. We kregen een paspoort waar alles in stond om te kiezen nu was het tijd om naar Almere on Stage te gaan. Het was heel druk, honderden kinderen, alleen maar tweede klassen. Toen we binnen waren werden we begroet met een speech en toen kregen we 45 minuten om een stage plek te vinden. Ik heb politie en beveiliging gekozen en toen was het tijd voor de stage, mijn eerste stage was politie. Toen ik daar aan kwam moesten we verzamelen en toen kregen we een speech en toen werden we verdeeld. Er waren politie- auto’s, motoren en fietsen en daar ben ik eerst naar gaan kijken. Toen kregen we een presentatie over de politie en toen mochten we de handboeien gebruiken en dat was leuk. Toen was er nog een quiz over wat de politie wel en niet kan doen en toen was het klaar, en was de tijd op dus ben ik niet naar de  beveiliging gegaan. Ik wil graag het leger in en daarna bij de politie, het was erg interessant. Ik adviseer het echt om hier naar toe te gaan.

Kyan, klas MH2T

Almere on Stage, voorbereiding voor je vakkenpakketkeuze
Voor leerlingen uit het vmbo is Almere on Stage een kennismaking met het bedrijfsleven. Het is in feite een “Beroepenfeest” waar leerlingen en verschillende beroepsoefenaren uit diverse sectoren samenkomen. Tijdens dit evenement gaan zij in gesprek over hun beroep en dagelijkse werkzaamheden, en maken vervolgens afspraken voor een stage die wordt uitgevoerd op de “Doe Dag” enkele weken later.

Voorafgaand aan Almere on Stage worden de leerlingen voorbereid via verschillende lessen tijdens het mentoruur. Een van deze sessies omvatte een netwerktraining, waarbij leerlingen leerden hoe ze effectief kunnen netwerken. Daarnaast hebben ze de kans gehad om hun eigen visitekaartjes te ontwerpen, waarmee ze zichzelf beter kunnen presenteren aan potentiële contacten tijdens het evenement.

Decaan Deborah Wiggers

Delen: