Black History Month @ De Meergronden

De maand februari is in de Verenigde Staten de maand waarin aandacht wordt besteed aan het onderwerp “Black History”. Ondanks de lockdown, waardoor een groot deel van de leerlingen deze maand thuis zit, willen we dit belangrijke thema ook hier op de Meergronden onder de aandacht brengen! Omdat de onderwerpen discriminatie, racisme, maar ook culturele diversiteit echt leven onder onze leerlingen. Daarom hebben we een aantal activiteiten bedacht die de komende weken zullen plaatsvinden. Bij deze activiteiten willen we proberen leerlingen actief te betrekken, om te laten zie dat dit een onderwerp is dat echt leeft op onze school!

Ontwerpwedstrijd
Er is ruimte om een mooi groot kunstwerk te maken in het trapgat bij Oost. De komende weken mogen alle leerlingen een ontwerp indienen. Het thema van het kunstwerk is diversiteit. Indienen van je ontwerp kan tot 31 maart, via het email adres m.tatalas@meergronden.asg.nl

We hopen op veel mooie ontwerpen!
De projectgroep van Black History Month zal alle ingekomen ontwerpen bekijken, en een winnaar uitkiezen. Dit kunstwerk mag worden gemaakt, en zal de komende tijd ons trapgat in Oost sieren.

Documentaire
Leerlingen van de projectgroep gaan aan de slag met het maken van een documentaire, in de stijl van het programma “Ik durf het bijna niet te vragen”. De aflevering gaat over het onderwerp discriminatie en racisme. In deze documentaire zullen zowel leerlingen als docenten van de Meergronden aan het woord komen over dit onderwerp.

Vitrine
De vitrine in de hal zal worden omgetoverd tot grote interactieve kijkdoos. Als je door de diverse gaten kijkt zul je scenes zien die te maken hebben met het onderwerp Black History Month. De QR codes die erbij hangen vertellen je mee over de afgebeelde scene. In de loop van de tijd kunnen er kijkgaten worden toegevoegd. Heb je zelf een leuk idee voor een scene in de kijkdoos die niet mag ontbreken (of wil je er zelf ook een knutselen), mail dan naar m.tatalas@meergronden.asg.nl en geef het door!

Groeten van de projectgroep Black History Month

Delen: