Bonjour Brussel! Verslag door de leerlingredactie

Vrijdag 10 februari zijn de bovenbouw leerlingen van mavo 4, havo 4 en vwo 4 die het vak Frans hebben naar Brussel geweest. Wel moesten we om 6:40 al verzamelen, daar gaat mijn slaap….

Als allereerst bezocht de groep Het Europees parlement en hebben we daar een rondleiding gekregen. Tijdens de rondleiding kregen we veel informatie over De Europese Unie.

Na de rondleiding gingen we naar het centrum van Brussel om een opdracht te gaan maken. De opdracht hield in dat we met groepjes door de stad moesten gaan en net als toeristen alles moesten bezoeken en er iets over zeggen, ook moest elk lid een interview maken met iemand van de stad. Natuurlijk moest dit allemaal in het Frans!

We hebben verschillende plekken bezocht, bijvoorbeeld de Manneke en Janneke Pis. Ook is mijn groepje langs het standbeeld van Karel Buls geweest, hij was de burgemeester van Brussel in 1899.

Door deze opdracht voelden we wel dat we niet zo goed konden kijken naar de stad sinds we alleen aan de opdracht dachten, maar uiteindelijk heeft iedereen er (hoop ik) van genoten en veel plezier gehad.

Verslag door Halelujah Hailegebriel, Meergronden reporter, klas V4T

Delen: