H4T en V4T op Exchange Week in Duitsland

Als je tweetalig onderwijs volgt op De Meergronden op havo en vwo niveau dan ga je in de 4e klas op Exchange Week. Je wordt gekoppeld aan een buitenlandse leerling waar je gaat logeren. Een jaar later, in de 5e klas, komen de buitenlandse leerlingen dan bij ons op bezoek, dat noemen we de International Week.

Zo zijn de leerlingen van H4T en V4T op exchange week naar Reutlingen in Duitsland geweest. Daar hebben zij kennis gemaakt met de leerlingen van het Friedrich List Gymnasium en samen hebben ze allerlei avonturen meegemaakt.

Drama docent Jorrit was één van de begeleiders en doet verslag:
Op maandag hebben we een rondleiding gehad in Reutlingen en zijn we naar het museum geweest, daar hebben we eigen kunstwerken gecreëerd met stempels en een pers.

Op dinsdag hebben we een hike gedaan naar de Ullracher Wasserfall en hebben we daarna gewinkeld in de fancy winkel outlet stad: Metzingen.

Op woensdag hebben we Tübingen bezocht, wat een prachtige stad! Waarbij we op het einde van de dag naar een museum zijn geweest waar we de oudste kunstvoorwerpen ter wereld hebben bekeken. Dit waren dieren figurines van 40.000 jaar oud.

Op donderdag hebben we Stuttgart bezocht met daarbij het Mercedes Benz museum en het Porsche Museum.

En op vrijdag hebben we Duitse broodjes gebakken en hebben we met z’n allen gebowld. Het was een lekker vol programma, maar super leuk!
Hieronder de foto’s:

Delen: