Internationalisering – kunnen we de wereld niet in, dan brengen we de wereld naar school

Op 26 november waren we van plan om naar Düsseldorf te gaan om kennis te maken met de Duitse cultuur en natuurlijk om de Kerstmarkt (Weihnachtsmarkt) te bezoeken. De leerlingen waren echt enthousiast hierover en waren druk bezig met de opdrachten en de voorbereidingen. Één van de opdrachten was: een kerstkaart kopen en een brief schrijven naar een school in het buitenland: in ons geval naar Polen. 

Een week van te voren heb ik contact met een school uit Polen opgenomen om deze opdracht te bespreken. 

Helaas was onze reis verplaatst in verband met Covid-19. Maar we hebben niet opgegeven en hebben hele leuke brieven naar de scholieren uit Polen geschreven. 

Op dinsdag 14 december hebben we de antwoorden van de scholieren uit Polen ontvangen. Wat een verrassing was dit! De leerlingen waren enthousiast om hen brieven te lezen! Als docent was ik tevreden en blij om zoveel enthousiasme te zien! 

Na de kerstvakantie hebben de leerlingen weer een brief aan de scholieren uit Polen geschreven en leuke kleine typisch Nederlandse cadeautjes gekocht: zoals heerlijke stroopwafels.

In januari beginnen we met een ander klein project, wat heet ” Mein Schulleben” en wat de leerlingen hiervoor gaan doen, is een verrassing! Wordt vervolgd!:) 

Grüße von V5 Klasse und Natalia (docent Duits) 

Delen: