Interview met Selina Jansen over haar boek Offline

Selina Jansen werkt al een paar jaar als medewerker in het studiecentrum. Naast haar baan op De Meergronden is zij schrijfster, zo schrijft zij columns en recensies over andere boeken. Dit jaar is haar eerste boek uitgekomen met de titel Offline.

Selina, gefeliciteerd met je boek! Waar gaat Offline over?

Offline gaat over Thijmen, een tienerjongen van 15 jaar. Hij komt uit een samengesteld gezin en zijn moeder heeft psychische problemen. Via gamen met de politie komt hij in contact met een digitaal wijkagent. Die gaat een grote invloed op Thijmens leven hebben.

Het is een psychologisch familieverhaal. Voor welke leeftijd heb je het boek geschreven?

Ik heb het geschreven voor kinderen van 14 tot en met 18 jaar. Het boek draait om een gezin waarin broer en zusjes voor elkaar zorgen. De psychische toestand van de moeder heeft een grote invloed op het gezin, waar zij dagelijks mee om moeten gaan.

Mijn schrijfstijl is makkelijk leesbaar. Ik vind het belangrijk dat iedereen mijn boek kan lezen, ook moeilijke lezers en dyslecten.

Welk boek zou je nog willen schrijven?

De psychologische kant vind ik heel interessant en ik wil deze stijl graag aanhouden. Het spannende politieverhaal combineren met het psychologisch effect. Ik ben al gestart met deel 2 van Offline. Mijn idee is om een serie te maken waarbij de wijkagent de vaste hoofdpersoon wordt die verschillende situaties meemaakt tijdens zijn werk. Mijn man is politieagent dus daar komt ook mijn inspiratie vandaan. Delen uit mijn boek zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Jongeren kunnen ook echt gamen met de politie en zo makkelijk contact met ze maken. (Onze 1e klas leerlingen hebben dit reeds ervaren in een project Jongeren en Veiligheid in september met de politie).

Ik zou daarnaast heel graag een boek willen maken over een autistisch kind. Mijn zoontje is autistisch en ik zou hem graag een stem willen geven en ook juist de positive kanten van autisme te benadrukken. Zijn manier van denken is zo mooi en dat zou ik heel graag willen verwoorden in een boek.

Hoe word je eigenlijk schrijver?

Je wordt schrijver door je laptop te pakken en letters te typen, Gewoon typen wat je denkt en verhalen proberen te schrijven. Alleen al het feit dat je een verhaal maakt, maakt je in mijn ogen een schrijver.

Het boek Offline van Selina Jansen is te koop in alle (online) boekenwinkels maar ook te leen voor onze leerlingen in het Meergronden Studiecentrum, een aanrader!

Je kunt Offline kopen als boek, als luisterboek of als e-book.

Offline, Selina Jansen | Boek | 9789464499292 | Bruna

Offline – Luisterboek – Selina Jansen – Storytel

Offline eBook door Selina Jansen – EPUB Boek | Rakuten Kobo Nederland

Delen: