Jeugdboekenschrijfster Cis Meijer op bezoek bij mavo 3

Op woensdag 27 september kwam de jeugdboekenschrijfster Cis Meijer op bezoek om in gesprek te gaan met onze leerlingen in mavo 3. In de lessen Nederlands voor het bezoek hebben de leerlingen deels het boek ‘Game On’ van haar gelezen.

Cis Meijer vertelde waar haar inspiratie voor dat boek vandaan kwam en hoe ze te werk gaat als ze een boek schrijft. Er was heel veel ruimte voor de leerlingen om vragen te stellen en ze wilden dan ook van alles weten, zoals ‘Wat was uw mooiste inspiratiebron voor een boek? Welk boek is favoriet? Welk boek is het meest verkocht? Hoe verzint u de namen van personages?’  en nog veel meer.

Cis Meijer liet de leerlingen meedenken en brainstormen over haar nieuwe verhaal, bijvoorbeeld over de locatie en de personages. Aan het einde van het uur was er een quiz, waarbij de winnaar een pen en wat snoep kon winnen. De leerling die de leukste vraag stelde, kon zelfs haar laatste boek winnen! Het was een heel geslaagd bezoek.

Geschreven door Caroline Molenaar, docent Nederlands

Door Cis Meijer geschreven op Facebook:

“3 mavo leest Game on in de klas. Ik kwam langs in de mediatheek en vertelde hoe ik het verhaal had bedacht en uitgewerkt. Ik vroeg of ze zagen waar de blauwe bladzijde in Game on op leek (die verwijst naar een locatie in het verhaal). En we brainstormden over m’n nieuwe verhaal, over namen en locaties.

Op de laatste foto zie je een hoekje in de mediatheek. Leerlingen kunnen daar rustig lezen, en als leerlingen geleende boeken te laat terugbrengen, mogen ze ipv een boete betalen de boete op deze plek ‘weglezen’ wat een goed idee! Daar zou ik als leerling zeker voor hebben gekozen.

Dank mediathecarissen, docenten en leerlingen voor deze superfijne dag! “

Delen: