Mavo 3 project voor de ouderen van de Overloop

Nieuw dit schooljaar is het praktijkvak voor mavo 3. Hierbij krijgen leerlingen kunst en creativiteit, techniek, horeca en uiterlijke verzorging in de praktijk. Bij de mavo zijn er veel leervakken dus hoe leuk is het om ook eens met je handen te werken!

Het eerste project was een opdracht waarbij werd samen gewerkt met Woonzorgcentrum de Overloop in Almere Haven.

In de praktijklessen konden de mavo 3 leerlingen kiezen voor:

  • houtbewerking van docent Ryan
  • diverse gerechtjes maken in de Meergronden keuken met docent Sherrel
  • manicure (nagel verzorging) door docent Sherrel
  • leren bloemschikken bij docent Emmelien

In de lessen werd er druk geoefend met bloemcorsages maken, kerstboompjes zagen, nagel verzorging en wat werd er elke dinsdagmiddag heerlijk eten gemaakt in de Meergronden keuken.

Op 12 december was het zo ver, de leerlingen gingen met hun docenten naar de Overloop om de ouderen een mooie dag te bezorgen. De ouderen hebben de houten kerstboompjes mooi beschilderd, er werden handen en nagels verzorgd en prachtige bloemcorsages gemaakt. De leerlingen serveerden warme chocolademelk met slagroom met daarbij alle lekkere hapjes die ze op school al hadden gemaakt zoals pasteitjes, gebakjes en soesjes. De sfeer was super leuk en gezellig.

Christian en Russo (op de video Christian) verzorgden spontaan een kamerconcert op de piano aldaar. Dat was echt heel bijzonder, de ouderen hebben genoten!
Jong en oud samen, een mooi maatschappelijk project in de praktijk.

Delen: