Meergronden op exchange reis met H3T en V3P!

England trip H3T en V3P! 
Op maandag vertrokken en helaas de boot gemist dus met een paar uur vertraging kwamen we aan bij de gastgezinnen in Eastborn. De volgende ochtend kwamen de kids met allemaal enthousiaste verhalen de bus in. Ze hadden heerlijk gegeten, gekletst en zelfs een beetje geslapen. Dinsdag hebben we Brighton gezien. Eerst naar The Royal Pavillion en toen vrije tijd.

Battle Abby
Op woensdag deden we een treasure hunt, een drama workshop en een bezoek aan Battle Abby. Daar staat een kerk die William the Conquerer liet bouwen om de battle of Hastings uit 1066 te herdenken. We hebben veel geleerd over deze battle en waarom dit zo belangrijk was voor de geschiedenis van Engeland en de Engelse taal. We kwamen ook nog echte soldaten tegen!

London baby!
Donderdagochtend was alweer de laatste ochtend van de Engelandreis. We namen afscheid van onze hosts (met dikke knuffels en veel complimenten over het gedrag en het Engels van onze leerlingen) en vertrokken naar Londen. Daar gingen we met de metro naar een museum en vervolgens naar het centrum van de stad. Er was veel vrije tijd en er is heel veel geshopt, gegeten en gekeken. Tot slot gingen we naar de musical Wicked – wat een spektakel! Hierna begonnen we moe maar voldaan aan onze terugrit naar Nederland – de hele nacht doorrijden en vrijdagochtend weer in Nederland.

Door Aaltsje Hefting, docent Engels