Meergronden-power bij voorronde Olympic Moves!

Op 19 maart waren de voorrondes van Olympic Moves, er deden 9 teams van De Meergronden mee verdeeld over atletiek, basketbal en voetbal. Ik was zelf begeleider bij het onderdeel atletiek, dit vond plaats op de atletiekbaan in Almere Buiten. Deze dag was geweldig, vol sportiviteit, gedrevenheid, plezier en teamwork! Iedereen ging er volledig voor, wilde het beste uit zichzelf halen en zijn/haar team naar een hogere plek op de uitslagenlijst zien te krijgen. Tussendoor kijken waar je de andere teams van je school kon aanmoedigen. Ook de weergoden hadden ter ondersteuning ons heerlijk weer gegeven met in de middag een blauwe lucht met een paar wolken en de zon.

Bij atletiek waren er 5 onderdelen die gedaan moesten worden: kogelstoten, verspringen, vortex werpen, 80 m sprint en estafette sprint met je team. De estafette sprint bracht de spanning in de teams (en de begeleiders!) tot een hoogtepunt.

De Meergronden deed mee met 9 teams, waarvan er 6 doorgaan naar de finale! Deze is op 7 juni in Papendal. Wij zijn benieuwd wat onze powerteams daar gaan neerzetten. Wat zijn wij trots!

Esther Speet, Remedial Teacher

Hierbij de resultaten:

Atletiek meisjes klas 1-2
9e plek

Atletiek jongens klas 1-2

1e plek en kwalificatie voor The School Final

Atletiek meisjes klas 3-4

3e plek en kwalificatie voor The School Final

Atletiek jongens klas 3-4

2e plek en kwalificatie voor The School Final

Atletiek jongens Schoolteam

1e plek en kwalificatie voor The School Final

Basketbal jongens klas 1-2

1e plek en kwalificatie voor The School Final

Basketbal Schoolteam 1

1e plek en kwalificatie voor The School Final

Basketbal Schoolteam 2

In de voorronde uitgeschakeld

Voetbal jongens schoolteam

4e plek

Delen: