Olympic Moves – The School Final met Meergronden winnaars!

De Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland en De Meergronden doet hieraan mee! Het is een competitie in verschillende sporten tussen middelbare scholen. Er is een regionale finale (Flevoland) en The School Final (landelijk).

In juni was de finale, hierbij het verslag van LO docent Dana Gunther.

Op vrijdag 9 juni vertrokken wij, de LO docenten, met een bus vol leerlingen richting Arnhem voor de finale van Olympic Moves. Na de halve finales hebben we ons gekwalificeerd voor deze onderdelen:

  • Atletiek (jongens klas 1-2, jongens klas 3-4 en meiden schoolteam)
  • Voetbal (jongens schoolteam)
  • Veldloop (jongens klas 3).

Na een lange reis en een opening door de wethouder van Sport met natuurlijk het olympisch vuur, vertrokken wij allemaal naar de wedstrijdlocaties.

Bij het atletiek hebben zowel de jongens onder en bovenbouw super goed gepresteerd. Zij zijn beide 1e geworden van Nederland!!! De jongens onderbouw hebben hierbij hun titel weten te prolongeren en hebben nu al ontzettend veel zin om volgend jaar ook bij de bovenbouw de titel te pakken.

De meiden waren ingedeeld bij het schoolteam, hier zaten voornamelijk klas 1,2 en 3 leerlingen van ons bij, zij moesten strijden tegen klas 4,5 en 6 leerlingen! Ze hebben zich daarbij heel goed staande gehouden. Wat een toppers want ze kwamen op een 4e plek! Volgend jaar gaan zij gewoon weer in hun eigen leeftijdscategorie mee.

Dan onze voetbal jongens, het was een flinke klus om een compleet team bij elkaar te krijgen (i.v.m. de eindexamens) maar uiteindelijk stonden we daar met een heel sterk team. Ze hebben alles gegeven bij het voetballen en zijn geëindigd op een mooie 4e plek.

En als laatste, de jongens van het veldloop hadden wel een hele lange zit, zij kwamen pas om 15.00 uur in actie. Helaas kregen 2 jongens een DNF (Did Not Finished) omdat ze verkeerd waren gelopen. Daardoor hadden ze helaas geen teamtijd.

Wij als vakgroep zijn echt super trots op alle leerlingen die zowel in de voorronde als in de finale hebben meegedaan. Nu even vakantie en dan weer klaar maken voor het nieuwe schooljaar waar we weer met veel toernooien mooie prestaties gaan beleven.

Delen: