Paarse vrijdag op De Meergronden, een feestje!

Op 8 december was het Paarse vrijdag, een initiatief van COC Nederland om te vieren dat iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht je seksuele voorkeur of je genderidentiteit.
Op De Meergronden werd Paarse vrijdag voor het vierde jaar groots aangepakt door de maatschappijleer docenten en hun leerlingen. Op de gevel van De Meergronden hangt al jaren de tekst: “Van de maan af gezien zijn we allen even groot” en dat is precies waar Paarse vrijdag om gaat, respect voor jezelf en voor een ander. Door de kleur paars of rainbow kleuren te dragen op Paarse Vrijdag draag je uit dat het oké is om jezelf te zijn en dat je respect hebt voor iedereen.


Vrijdag in de grote pauze was het feest op De Meergronden! Er waren marktkraampjes met gratis paarse cake, rainbow limonade en zelfgemaakte armbandjes door leerlingen voor leerlingen. Nagels werden paars gelakt en wangen werden versierd met rainbows.

In de aula hing een groot gouden hart waar foto’s en selfies konden worden gemaakt.

Ook was er een wervelende dansshow in de aula van Static Entertainment, deze dansers zijn na en tijdens de show in gesprek gegaan met de leerlingen door ze complimentenkaartjes te geven.

Door veel aandacht te besteden aan Paarse vrijdag laat De Meergronden zien dat het een school is waar je jezelf kan zijn!

De Meergronden leerlingenredactie heeft het optreden van Static Entertainment op de Paarse Vrijdag gefilmd! Video gemaakt door Mila uit klas HV1T.

Merel en Mila van de leerlingenredactie (beide uit klas HV1T) hebben een interview gedaan met Isis en Milo, zij zaten beide in de organisatie van de Paarse Vrijdag en vertellen hoe zij deze dag hebben beleeft.

Delen: