Projectweek klas 2 en 3 – verslag van de leerlingredactie

In de week van 30 mei tot 3 juni was Young Impact bij ons op school voor de 2e en 3e klassen. Op maandag 30 mei begonnen alle leerlingen in een gemixte klas van kinderen die voor een speciaal onderwerp gekozen hebben. Ik had gekozen voor mentale gezondheid. Tijdens de les hebben we een quiz gemaakt over mentale gezondheid en het er in de klas over gehad. Daarna moest je in een groepje een poster maken die positieve energie geeft. Ik had dit gedaan met 2 andere leerlingen. Toen we klaar waren moesten we de posters ergens in school ophangen.

Op dinsdag 31 mei heeft een deel van mijn klas samen met de andere havo/vwo tto klas, spelletjes gedaan en hebben we het gehad over wat wij belangrijk vinden en met wat wij graag zouden willen doen als een challenge. Op woensdag 1 juni hebben we die challenge uitgevoerd, ik had bijvoorbeeld in een groepje van 3 leerlingen 3 posters tegen racisme gemaakt. Daarna hadden we nog wat informatie over donderdag en mochten we weer naar huis.

Op donderdag 2 juni gingen alle 2e en 3e klassen naar de floriade. In de floriade waren er een paar dingen te doen, zoals bijvoorbeeld met de kabelbaan van de ene naar de andere kant gaan of met een vr bril een luchtballon vaart maken over Flevoland. Voor de rest waren er huizen waar je naar planten kon kijken of naar dingen die later kunnen helpen met minder milieu vervuiling.

Op vrijdag 3 juni moest mijn klas een klein verhaaltje vertellen over wat we gedaan hadden voor onze challenge. Daarna gingen we om kwart voor 12 naar buiten waar er een dj klaar stond samen met Sem Peelen, die bekend is van het NPO 3 tv programma Checkpoint. En hadden we 45 minuten goede muziek en gingen de leerlingen dansen.

Artikel van de leerlingredactie
Tekst Milan Jansen
Foto’s Halelujah Hailegebriel

Delen: